Aljaž Sedej ponovno v Judo centru Krško

Današnji judo v veliki meri temelji na vzpostavitvi dominantnega prijema nad nasprotnikom. Z namenom izpopolnjevanja tehnično-taktičnih izpeljank ustvarjanja priložnosti za met smo zopet v Krško povabili vrhunskega judoista Aljaža Sedeja. Sobotnega seminarja so se udeležili naši člani ter tekmovalke ju-jitsu kluba iz Črnomlja.

Amarjeve priprave na državno prvenstvo

Posebno pozornost je dobil Amar Džaferovič, ki bo kmalu po novem letu nastopil na državnem prvenstvu mlajših kadetov. Posvetili smo se najmanjšim detajlom, ki v končni fazi lahko pomenijo premoč nad nasprotnikom v boju za kolajno. Skozi uporabna navodila in tudi samo borbo z slovenskim olimpijcem ja Amar prestopil še eno stopničko na svoji piramidi judo znanja. Aljaž se Amarja spomne še iz časov, ko ga ni bilo za pol toliko kolikor ga je danes:

Amarjev razvoj spremljam že vrsto let. Ob vsakem obisku Krškega opazim znaten tehnični napredek. Danes sem mu dal nekaj napotkov kako se ubraniti napadom agresivnega nasprotnika. Svojo tehnično izvedenost bo najlažje izkoristil, ko bo nasprotnika s prijemom spravil v podrejen položaj. Želim mu še dolgo in uspešno pot v judu ter verjamem, da se bo enkrat znašel tudi v trenerski vlogi kar je tudi tiha želja njegovega trenerja.


Triurni seminar se je nadaljeval z izpopolnjevanjem učinkovitih judo tehnik tai-otoshi in o-uchi-gari. Tu so prišli na svoj račun tudi naši mlajši člani, ki so radovedno vpijali besede mladega mojstra. Pohvalno je predvsem to, da so ohranili koncentracijo tekom celega seminarja kljub temu, da smo pred seminarjem pospravili celotno telovadnico. Ducat naših mladih članov se je po večurnem druženju pozno popoldan odpravilo na zaslužen počitek.

Aljaž je Krškem prvič predstavil judo

Olimpijec in nekdanji mladinski evropski prvak ter nosilec kolajne iz članskega evropskega judo prvenstva je v zadnjih letih reden gost Krškega. Ravno Aljaž je prvi, ki je leta 2009 krškim osnovnošolcem s klubskim prijateljem priredil atraktivno predstavitev judo tehnik. Več kot dvesto otrok je takrat z vzkliki in bučnim aplavzom nagradilo prikaz telesnega nadzora in eksplozivnih metov vrhunskih judoistov.

Posted in Dogodki, Novice.