Tekma in priprave – Ravne na Koroškem

Sedem članov Judo šole se je 20. februarja udeležilo mednarodnega tekmovanja Pokal Guštanj. Tekme se je udeležilo čez dvesto judoistov iz sedmih držav. Kar štirje naši tekmovalci pa so se povzpeli tudi na stopničke. V Ravnah na Koroškem smo se po tekmi udeležili še dvodnevnih priprav. S krškimi judoisti so si borilni prostor na pripravah delili še mladi tekmovalci iz Slovenije, s Hrvaške, iz Črne gore, Srbije in Ukrajine.

Uspešni na tekmovanju

Sobotno tekmovanje je predstavljalo uvod v naporne priprave. Mojca Moškon je v okrnjeni konkurenci premagala dvakrat isto nasprotnico in tako osvojila svoje prvo zlato. Odlični so bili tudi Jasmina Hotič, Ambrož Plevanč in Žiga Prah, ki so se tudi povzpeli na stopničke. Vsi so tekmovali v kategoriji mlajših dečkov in deklic (U12) ter kombinirano dosegli kar devet zmag in tri poraze. Matic Seher je v kategoriji starejših dečkov izgubil borbo za kolajno in tako končal na nehvaležnem petem mestu. Mlajši kadet Amar Džaferovič tokrat ni dosegel zmage.

Dvodnevne priprave z mednarodno udeležbo

Judo-priprave predstavljajo odlično možnost za izmenjavo izkušenj z vrstniki. Mladi tekmovalci iz številnih klubov so pod okriljem reprezentančnega trenerja Gregorja Broda izpopolnjevali svoje borilno znanje in spretnosti. V ločenih skupinah so trenirali otroci do dvanajstega leta in starejši mladostniki. Užitek je bilo gledati borbene otroke, ki se z veliko vnemo in odločnostjo s spretnimi gibi drug drugemu izmikajo. Hkrati pa sprožajo silovite napade do zadnje sekunde borbe.

Pohvaliti je treba tudi naše otroke, ki so se pogumno lotevali novih izzivov. Takšni treningi za otroke vsekakor niso preprosti. V dveh dneh so opravili štiri treninge, ki so sestavljeni pretežno iz borb. Še posebno se je izkazal Žiga, s katerim so se želeli boriti skoraj vsi ukrajinski tekmovalci. Že ta konec tedna pa nas pričakuje tekmovanje v Samoboru. Komaj čakamo, da se znova preizkusimo in z novimi izkušnjami še suvereneje premagujemo tekmece.

Rezultati

U12

  • Mojca Moškon, 1. mesto (2 zmagi, 0 porazov) -48kg
  • Ambrož Plevanč, 2. mesto (3, 1) -46kg
  • Jasmina Hotič, 2. mesto (1, 1) +52kg
  • Žiga Prah, 3. mesto (3, 1) -29kg

U14

  • Matic Seher, 5. mesto (1, 2) -50kg

U16

  • Amar Džaferovič, brez uvrstitve (0, 3) +81kg
Posted in Dogodki, Novice, Tekmovanja.