V Krškem že peti BJJ seminar

V soboto, 7. maja, smo že petič gostili Bojana Mirkovića, hrvaškega mojstra brazilskega jiu-jitsa. Seminarja se je poleg naših članov udeležilo še nekaj gostov iz Ljubljane. Bojan je bil navdušen nad napredkom, ki ga kažejo naši otroci:

Seminarji v Krškem so zame vedno posebna izkušnja. Običajni obiskovalci BJJ-seminarjev so po navadi odrasli. V judo centru Krško pa se vedno navdušim nad delovnimi otroki, ki brez težav tri ure spremljajo razlago in več kot očitno napredujejo tudi v parterni borbi. Tako disciplinirani in delovni otroci zagotovo predstavljajo Judo klubu Krško svetlo prihodnost.

Na seminarju smo predelali temeljne značilnosti zaprtega garda. To je specifični položaj v borbi, ko se znajdemo pred nasprotnikom na hrbtu. Na videz neugoden položaj lahko z znanjem in spretnostjo hitro spreobrnemo v svojo korist. Tako je Bojan predstavil temeljne principe in podrobno opisal nekatere tehnike, s katerimi lahko nasprotnika premagamo brez udarcev.

Konec seminarja je zaznamoval obred podelitve vijoličastega pasu. Vijoličast pas, ki sem ga dobil po dveh letih ukvarjanja z BJJ, predstavlja drugo stopnico na poti do mojstrskega naziva. Želja po napredku in ljubezen do borilne veščine ter športa me ženeta, da tudi v našem okolju ustvarim kakovostno skupino ljudi, ki si z menoj delijo željo po pridobivanju znanja. Ljudi, ki se zavedajo, da pohvale in diplome niso samoumevne. Take ljudi, ki želijo vložiti trud in so pripravljeni prenašati bolečine, ki so posledica neizogibnih poškodb, do katerih prihaja med učenjem juda. Želim ustvariti okolje, v katerem lahko vsak posameznik s skupnim ciljem učenja borilne veščine napreduje v svojem osebnostnem razvoju.

Posted in Dogodki, Novice.