Pasovni izpit ob zaključku sezone

V sredo, 18. maja, je v judo-centru potekal pasovni izpit. Udeležilo se ga je dvaintrideset članov male šole juda in judo šole. Izpit so lahko opravljali le tisti člani, ki trenirajo v judo-centru in izpolnjujejo zahtevane pogoje.

Potek pasovnega izpita je nadzoroval Sašo Šindič, član Mednarodne judo-zveze, ki že več let aktivno razvija judo. Da je velik poznavalec tega športa, potrjuje njegova mojstrska stopnja 5. DAN. Ima tudi eno ključnih vlog pri ustanovitvi Judo kluba Krško.

Ivana spremljam že od njegovih prvih korakov, ko je vstopil skozi vrata bežigrajske judo-dvorane. Izkušnje, ki jih je pridobil v Judo klubu Bežigrad, je uspešno prenesel v svoje okolje in razvil danes že stabilen klub. Za vidnejše rezultate na tekmovalnem področju v tako množičnem športu, kot je judo, pa bo moralo preteči še nekaj časa.

Sašo Šindič, 5. DAN

Zaključni pečat prireditvi je dala Tamara Strnad, ki uspešno sodeluje s klubom. Z narisanimi portreti je razveselila otroka, ki sta v tem letu najbolj napredovala. Poleg tega smo podelili priznanja za zvestobo klubu in najbolj redno udeležbo na treningih.

Spremenjen sistem napredovanja trenutno ocenjujemo kot pozitivno spremembo. Otroci, ki trenirajo na osnovnih šolah med podaljšanim bivanjem, ne opravljajo pasovnega izpita. Treningi na šolah so zato veliko bolj sproščeni, saj otroci niso več pod pritiskom, da je treba usvojiti znanje, ki ga zahteva Judo zveza Slovenije. Prvotni cilj judo-krožka je, da otroke z igro naučimo pravilnih tehnik padanja in temeljnih gimnastičnih elementov.

Posted in Dogodki, Novice.