V soboto smo bili aktivni v Krškem in Brežicah

Sobotno dopoldne 4. junija smo na proslavi občinskega praznika sodelovali na prireditvi, ki jo je organiziral in koordiniral Veljko Jukič. Tako smo se poleg članov Yuki karate šole, DBV Katane in Petra Dirnbeka predstavili tudi mi. Najprej so otroci prikazali temeljne gimnastične elemente in mete, ki se jih učijo med letom. Nato pa sva z Amarjem Džaferovičem prikazala, kako intenzivni so lahko meti juda, ko jih izvajata stokilogramska človeka. V slabih dveh urah smo si ogledali programe številnih skupin, nato pa so mojstri karateja nadaljevali s seminarjem. Mi smo se pa že odpravili v Brežice, kjer smo obiskali turnir Submission only grappling, ki ga je že drugič organiziral Simon Srečkovič s člani kluba MMA Brežice.

Z veseljem smo se odzvali Simonovemu vabilu na turnir. Dogovorili smo se, da bomo priredili interni mini turnir Judo kluba Krško v parterni borbi po pravilih brazilskega jiu-jitsa. Nastopa so se udeležili tekmovalci in končali tekmovanje, uvrščeni po tem vrstem redu:

  1. Ambrož Plevanč, letnik 2005, 46kg
  2. Matic Seher, 2004, 50kg
  3. Matic Kitek, 2003, 42kg
  4. Anže Kitek, 2001, 42kg

Najbolje se je izkazal prav najmlajši tekmovalec Ambrož, ki je v polfinalni borbi z davljenjem zaključil najprej Matica Kitka in nato v finalu še Matica Seherja. V drugi polfinalni borbi se je Matic Seher pomeril z Anžetom Kitkom in ga premagal z zaklepom komolca. Tretje mesto je po sodniški odločitvi osvojil mlajši od bratov Kitek. Poleg tega, da smo se tako lahko predstavili širši množici, so naši tekmovalci pridobili pomembne izkušnje.

Posted in Dogodki, Novice, Tekmovanja.