Šolska judo liga – otrokom prilagojena tekmovanja

Tekmovanja sestavljajo pomemben del treninga mladih športnikov. Tako se lahko poistovetijo s svojimi vzorniki, ki jih občudujejo v medijih. A vendar kolajne in tekmovalna uspešnost niso vrednote, ki jih želimo privzgojiti najmlajšim šolarjem. Namen prilagojenih otroških tekmovanj so pridobivanje novih izkušenj, zabava ter druženje z vrstniki in starši.

ŠD Mala šola juda organizira v Ljubljani prilagojena tekmovanja za najmlajše že dobrih deset let. Sam sem sodeloval pri organizaciji in izvedbi tekmovanj že od začetkov. Skozi leta se je Šolska judo liga razvila v eno od najbolj organiziranih otroških tekmovanj. Otroci se v dobri uri pomerijo s svojimi vrstniki, prav vsi prejmejo kolajno in stopijo na stopničke. Poleg tega pa jih pogosto pričaka kakšno presenečenje v obliki atraktivne maskote ali obiska božička med božičnimi prazniki.

Tudi letos se bodo prvega kroga udeležili naši judoisti. 22. oktobra se bodo v športni dvorani Triglav s svojimi vrstniki pomerili člani male šole juda in judo krožka. Tekme se trenerji kluba zaradi drugih obveznosti ne udeležujemo. Naj bodo prve tekmovalne izkušnje družinska izkušnja, ki jo lahko z malo iznajdljivosti popestrite z zanimivim izletom.

Želimo vam veliko sreče in uspehov na vaših prvih tekmovanjih.

Več informacij o tekmovanju najdete na spletni strani ŠD Mala šola juda.

Posted in Delovanje kluba.