Simon Hribar uspešen tudi v Nemčiji

V Gelsenkirchnu smo zadnji vikend septembra spoznali še nemško konkurenco. Simon je z dvema zmagama dosegel finale, kjer pa je izgubil proti odličnemu Nemcu. Amar se ni izkazal tako dobro kot na prejšnjih tekmovanjih parterne borbe in je obe borbi izgubil. Kljub Amarjevim porazom smo zadovoljni z izkupičkom zadnjega tedna. Po prevoženih pet tisoč kilometrih smo se iz Podgorice in Gelsenkirchna vrnili s sedmimi zmagami in tremi porazi, z dvema zlatima in enim srebrom ter s številnimi pomembnimi spoznanji. Imamo le še nekaj tednov priprav do našega do zdaj največjega tekmovanja in nastopa na evropskem prvenstvu ju-jitsa v Romuniji.

Z mladincem Simonom smo v zadnjem letu naredili velik preskok. Od neizkušenega karateista se razvija v vsestranskega borca ju-jitsa. Spoznali smo, da s svojo delovno vnemo in željo po učenju že nekaj časa trka na vrata reprezentance. Z dobrim nastopom na teh tekmovanjih so se odprla tudi ta vrata in Simon je postal član slovenske reprezentance.

Amarja že več let pripravljamo na napore, ki ga čakajo v starejših starostnih kategorijah. V prvem kadetskem letu smo se želeli preizkusiti v mednarodnih vodah ju-jitsu newaze. Ta način borbe učimo vse naše člane vzporedno z učenjem juda. Amar redno zmaguje na lokalnih in tekmovanjih, zato je udeležba na mednarodnih prvenstvih logično nadaljevanje njegove športnega razvoja. Tudi Amar je vstopil v slovensko reprezentanco. S Simonom sta prva reprezentanta Judo kluba Krško in prava vzornika mlajšim generacijam borcev.

Z zaporednimi mednarodnimi tekmovanji v oddaljenih krajih, potovanjem in bivanjem daleč od doma sta pridobila fanta veliko novih izkušenj. Novi kraji, potovalna utrujenost in samostojnost pripomorejo k tekmovalnemu razvoju in osebni rasti. Po prvem srečanju neznanih okoliščin je naslednjič vse lažje. Naša reprezentanta bosta tudi naslednjo sezono tekmovala v isti starostni kategoriji. Zato je letošnje leto namenjeno zbiranju izkušenj in spoznavanju konkurence. Seveda pa to za krška borca nikoli ne bo izgovor, da ne bi v vsaki borbi »šla na zmago«.

Video utrinek Simonove včerajšnje polfinalne borbe.

A post shared by Judo Klub Krško (@judo_bjj_krsko) on

Posted in Novice, Tekmovanja.