Soliden začetek tekmovalnega obdobja

V nedeljo, 15. oktobra, smo se udeležili mednarodnega tekmovanja v Kopru. Po nekajmesečnem tekmovalnem premoru so se člani šole juda ponovno pomerili s svojimi vrstniki. Najbolje sta se odrezala Matic Kitek in Mojca Moškon in si priborila srebro in zlato. Tekmovanja so se manj uspešno udeležili še Anže Kitek, Matic Seher, Žiga Prah, Ambrož Plevanč in Dominik Lakner.

Matic Kitek je v dveh borbah prikazal viden napredek od lani. Tokrat je prvič nastopal v starostni kategoriji mlajših kadetov, katere član bo tudi prihodnje leto. Je prvi član našega kluba, ki je na tekmovanju juda zaključil borbo z vzvodom na komolec. Nasprotnik se je nekaj časa še upiral z iztegnjeno roko, Matic pa je na koncu silo preusmeril v pravo smer, kar je nasprotnika prisililo k predaji, s čimer je preprečil poškodbo komolca. Po dveh zmagah pa je Matičev nasprotnik v finalu le bil premočan in ga je po izteku časa premagal z večjim številom točk. Mojca se je tokrat pomerila z le eno tekmovalko iz Italije. Dvakrat jo je prepričljivo premagala in si priborila zlato kolajno.

Da v športu pogosto odloča le trenutek pozornosti in zbranosti, je dobro spoznal Žiga Prah. V prvi borbi je ljubljanskega tekmovalca s stalnimi napadi spravljal na rob poraza. Zaradi nekaj tehničnih pomanjkljivosti v izvedbi, pa mu ni uspel met za ippon. Ko se je borba že končevala, pa je Ljubljančan izkoristil Žigovo nepravilno gibanje in ga vrgel za zmago. V drugi borbi se je Žiga pomeril z ukrajinskim tekmovalcem, ki ga je do konca tudi vodil. Petnajst sekund pred iztekom časa pa je Ukrajinec izenačil in ga v borbi za zlato točko tudi premagal. Majhni porazi, a velika šola za našega mladega tekmovalca.

Kolajno je skoraj dosegel tudi Matic Seher, ki je v zlati točki prepustil zmago nasprotniku, saj ga je nenehno nadzoroval z dominantnim prijemom. Ambrož pa se v starejši starostni kategoriji še išče. Z manjšimi spremembami pri treningu bodo sledile tudi boljše izvedbe, ki si jih zasluži zaradi rednega treniranja.

Matic in Mojca v Kopru do kolajne.

A post shared by Judo Klub Krško (@judo_bjj_krsko) on

 

Posted in Novice, Tekmovanja.