Amar Džaferović evropski podprvak – uspešen teden krških judoistov

Pretekla dva tedna sta bila za krške judoiste precej aktivna. Udeležili smo se evropskega prvenstva v Bukarešti, državnega prvenstva v Dobovi in tekmovanja v Novem mestu. Bogatejši smo za evropsko srebro, tri državne prvake parterne borbe in novo generacijo tekmovalcev, ki bodo naslednjo sezono prestopili v judo šolo.

Evropsko prvenstvo kadetov in mladincev v ju-jitsu

Že v sredo ponoči, 25. oktobra, sta šla Simon Hribar in Amar Džaferovič v mojem spremstvu in z reprezentančnim avtobusom na letališče v Trevisu. Od tam smo poleteli v romunsko prestolnico. V uradnem hotelu Rin Grand, kjer smo tudi prenočevali, smo v četrtek opravili tehtanje. V petek dopoldan pa je prišel čas prvega nastopa krškega tekmovalca na evropskih tekmovanjih.

Amar je nastopil na evropskem prvenstvu parterne borbe (ju-jitsu newaza) v kategoriji kadetov nad 81 kg. Pet tekmovalcev iz Romunije, Grčije, Poljske in naš predstavnik Slovenije se je pomerilo v borbi vsak z vsakim. Amar v treh zmagah ni izgubil niti ene točke. Kakovosten nadzor v borbi stoje in atraktivni meti so ga vedno pripeljali v dominanten položaj, ki ga je z aktivnimi napadi ohranjal do konca borbe. V borbi za prvo mesto s poljskim tekmovalcem pa je po dveh minutah naredil napako, zaradi katere se je znašel v podrejenem položaju, ki ga kljub naporom ni uspel spreobrniti v svojo prid. Kljub porazu se veselimo prve evropske kolajne Judo kluba Krško. Amar je kadet še naslednje leto. Takrat bomo pa ciljali na naslov evropskega prvaka.

V nedeljo je v Bukarešti tekmoval tudi Simon Hribar. V kategoriji mladincev pod 85 kg mu žal ni uspelo priti do zmage. Po dveh uspešnih turnirjih v Podgorici in Gelsenkirchnu mu je tokrat zmanjkalo zbranosti, da bi v borbo prenesel dogovorjene in trenirane taktične zamisli.

Pokal Novega mesta in državno prvenstvo parterne borbe

V soboto, 28. oktobra, so člani krške judo šole in judo male šole nastopili na tekmovanju za pokal Novega mesta. Kar enaindvajset jih je bilo. Pod vtisom naše prve evropske kolajne so pod vodstvom Tamare Strnad prikazali številne dobre borbe.

Že naslednji vikend, 4. novembra, pa smo nastopili na državnem prvenstvu parterne borbe. V še vedno majhni konkurenci slovenskih borcev sta zmagi v kategoriji dečkov (U15) dosegla Ambrož Plevanč in Matic Kitek. Amar Džaferović pa je z zmago že četrtič postal slovenski državni prvak. Ker v svoji starostni kategoriji nista imela nasprotnikov, sta se Žiga Prah in Mojca Moškon pomerila s starejšimi tekmovalci in tekmovalkami. Ostala sta brez zmag, a vendar bogatejša za koristno izkušnjo.

Izbrane akcije – Amar Džaferović. Evropsko prvenstvo kadetov, jujitsu newaza (BJJ) +81 kg

A post shared by Judo Klub Krško (@judo_bjj_krsko) on

Rezultati:
Evropsko prvenstvo kadetov in mladincev

U18

Amar Džaferovič – 2. mesto (3 zmage, 1 poraz) +81 kg

U21

Simon Hribar – brez uvrstitve (0, 2) -85 kg

Državno prvenstvo parterne borbe

U18

Amar Džaferović – 1. mesto (2, 0) +81 kg

U15

Matic Kitek – 1. mesto (1, 0) -50 kg

Ambrož Plevanč – 1. mesto (1, 0) -55 kg

Pokal Novega mesta

U14

Žiga Prah – 2. mesto (1, 1) -38 kg

Mojca Moškon – 3. mesto (1, 2) -57 kg

Ambrož Plevanč – 5. mesto (1, 2) -60 kg

Jasmina Hotič – brez uvrstitve (0, 2) +63 kg

Matic Seher – brez uvrstitve (0, 2) -66 kg

U12

Nick Bohorč – 2. mesto (1, 1)

Aneja Jeler – 3. mesto (1, 1)

U10

Mark Kozole – 1. mesto (3, 0)

Marija Marinčič – 1. mesto (2, 0)

Jakob Pesrl – 1. mesto (2, 0)

Patrik Pesrl – 1. mesto (2, 0)

Zarja Sevšek – 2. mesto (2, 1)

Andraž Prevolšek – 2. mesto (1, 1)

Gaj Ojsteršek – 2. mesto (1, 1)

Enej Cvirn – 3. mesto (2, 1)

Tjaž Pešič – 3. mesto (2, 1)

Gašper Žigante – 3. mesto (2, 1)

Kevin Mrgole – 3. mesto (1, 1)

Maša Gracar – 3. mesto (1, 2)

Nik Jeler – brez uvrstitve (0, 2)

Jaša Kukovičič – brez uvrstitve (0, 2)

Posted in Novice, Tekmovanja.