Uspešni na pokalu Žirov

Člani krške šole juda in male šole juda so se v soboto, 10. marca, udeležili uradnega tekmovanja za slovenski pokal starostnih kategorij U14 in U12. Tekmovanja se je udeležilo enajst mladih tekmovalcev. Najbolje se je odrezala Mojca Moškon, ki je s tremi zmagami osvojila zlato kolajno. Na najvišji stopnički sta se ji pridružila še Zarja Sevšek in Mark Kozole. Oba sta nastopala v starostni kategoriji cicibanov. Aktualni državni prvak Ambrož Plevanč se je boril v višji kategoriji kot na državnem prvenstvu. Uspelo mu je premagati vse nasprotnike do finala, kjer je bil poražen in si je tako priboril srebro. Srebrna sta bila še Nick Bohorč in Jasmina Hotić. Na tretji stopnički sta stali Marija Marinčič in Aneja Jeler. Tekmovanja so se udeležili še Rinesa Kurtaj, Luka Bizjak, Jaša Kukovičič in Tjaž Pešič.

Starejši dečki in deklice zmagujejo tudi po državnem prvenstvu

Mojca je pokazala zelo napredovala v taktičnem pristopu pri borbi. Vse tri borbe je končala predčasno z ipponom. Na koncu je brez večjih težav premagala punco, ki jo je premagala v finalu državnega prvenstva. Ambrož in Nick sta dosegla skupno kar sedem zmag do finala. V finalu pa je njuna koncentracija popustila, zato se nista borila tako, kot se znata. Jasmina je v finalu izgubila v borbi s sotekmovalko, ki jo je premagala že na državnem prvenstvu. Tekmovalni krs je doživela Rinesa Kurtaj. Že v uvodni borbi se je srečala z državno prvakinjo. Borbo je dobro začela, vendar jo je kmalu ustavila lažja poškodba kolena, zaradi katere tekmovanja ni mogla več nadaljevati.

Dragocene izkušnje in kolajne najmlajšim

Marija in Aneja sta začeli borbe precej pasivno. Kot se je izkazalo pozneje, sta ju poraza samo spodbudila k večji borbenosti. Obe sta prišli na stopničke. Mark in Zarja sta s spretnostjo, močjo in energičnostjo premagovala nasprotnike. Telesne predispozicije in želja po borbi so pomembni elementi v razvoju tekmovalcev. Dobrega judoista pa ustvarijo leta treninga. Nič manj pogumno se niso borili drugi mali šolarji. Tudi oni se bodo z vztrajnostjo in rednim treniranjem v prihodnosti potegovali za kolajne na državnih prvenstvih.

Rezultati

U14

  • Mojca Moškon, 1. mesto (3 zmage, 0 porazov) -57 kg
  • Nick Bohorč, 2. mesto (3, 1) -50 kg
  • Ambrož Plevanč, 2. mesto (2, 1) -66 kg
  • Jasmina Hotić, 2. mesto (1, 1) +63 kg
  • Rinesa kurtaj, brez uvrstitve (0, 1) -63 kg

U12

  • Aneja Jeler, 3. mesto (2, 1) -44 kg
  • Marija Marinčič, 3. mesto (1, 1) +52 kg

U10

  • 1. mesto: Mark Kozole, Zarja Sevšek
  • 5. mesto: Tjaž Pešič
  • brez uvrstitve: Luka Bizjak, Jaša Kukovičič
Posted in Novice, Tekmovanja.